0
Auto Moto

Alonso okrivio Rajkonena

Objavljeno: 07.10.12 u 14:50

Šanse Fernanda Alonsa da osvoji titulu su sada dovedene u pitanje pošto mu je ostalo svega 4 boda prednosti u odnosu na Fetela koji je već drugu trku zaredom pobedio i kome očigledno sjajno ide, a evidentno je da je Red Bul, ali u nekim trenutcima i Meklaren Mercedes brži od Ferarija.

 
Ispadanje sa trke u Japanu, Alonsa bi moglo skupo da košta, a za incident u prvom krugu Alonso je okrivio Kimija Rajkonena koji takođe ima šansu da se bori do kraja za titulu. Alonso se okrenuo u drugoj krivinipošto je imao kontakt sa Rajkonenom.
„Nisam imao mesta na desnoj strani“ izjavio je španac.

„Imao sam Batona na desnoj i Kimija na levoj strani i ne razumem zašto Rajkonen nije mrdnuo malo. Nije mi ostavio nimalo prostora i nije mi jasno šta je želeo, odnosno pokušavao da uradi u prvoj krivini.“

 
Kada su ga upitali kako će se ovo odraziti na šampionat i na njegove ambicije da osvoji titulu, Alonso je rekao:“Možda i neće mnogo uticati, ovo je motosport i mislim da i ja mogu jednom da ne završim trku, možda će na nekoj narednoj Fetel da okusi problem ispadanja. Sad imamo mini šampionat, da se tako izrazim.“

 
Do kraja šampionata, voziće se još pet trka, tako da je u igri još 125 bodova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter