0
Fudbal

Rapsodija Liverpula, Siti jedva

Objavljeno: 29.09.12 u 17:59

Odigrano je još šest mečeva 6. kola Premijer lige, a svakako da je najznačajniji remi Sitija, ali i prva pobeda Liverpula u sezoni.
Konačno je proradio Liverpul! Luis Suarez je rešio da preuzme stvar u svoje ruke, a konačno je pogodio i Brendan Rodžers koji ga je stavio na mesto najisturenijeg igrača, a po bokovama su delovali klinci Sterling i Suso. Još jedan mladi igrač je meč počeo od početka a to je defanzivac Visdom.Suarez je najavio pobedu crvenih već u 2. minutu, a Urugvajac je do kraja poluvremena postigao još jedan pogodak i to u 38. minutu. Trijumf crvenih osigurao je Šahin, a asistirao mu je fenomenalni Suarez, nad kojim je inače napravljen i čist penal u prvom poluvremenu, ali nije bio dosuđen. Urugvajac je kompletirao hettrik u 57. minutu kada mu je asistenciju vratio Šahin.Prvi gol je uspeo da postigne Norič u 61. minutu preko Morisona, a do kraja se upisao i Stiven Džerard za 5:1, a smanjio je Grant Holt u 87. minutu.
Mančester Siti je imao teško gostovanje Fulamu, a da će biti komplikovani svi su shvatili kada je douđen penal za ekipu Martina Jola koji je u gol pretvorio Mladen Petrić. Siti dolazi do izjednačenja Serhija Aguera, a rezultat 1:1 je bio na snazi sve do 87. minuta. Tada na sceni stupa zlatna rezevra građana, bosanski dijamant Edin Džeko koji donosi ekipi Roberta Manćinija sva tri boda.


Everton je dočekao Sautempton, a gosti su prvi došli do vođstva golom Urugvajca Gastona Ramireza. Ali nije dugo trajalo to vođstvo, Od 25. do 38. minuta karamele postižu tri gola. Izjednačio je Lion Osman, a zatim su usledila dva gola Nikice Jelavića što je bilo dovoljno da se upiše novi trijumf.


Reding je dočekao Njukasl i tražio prvu pobedu u sezonu. Ali nisu je pronašli. Dva puta su dolazili u vođstvo preko Kebea i Hanta, ali im Demba Ba nije dozvolio da savladaju svrake. Dva nova gola za fenomenalnog Senegalca za bod Njukasla.
Sanderlend je nastavio niz nepobedivosti ove sezone, pošto ni u petom meču nisu poraženi. Posle četiri remije uspeli su da savladaju Vigan sa 1:0, a gol odluke delo je Flečera.
Stouk je posle poraza od Čelsija brzo stao na noge i došao sebi, savladali su kod kuće Svonsi sa 2:0, a oba gola dao je Piter Krauč.
Rezultati 6. kola Premijer lige:

Arsenal 1 2 Čelsi
Everton 3 1 Sautempton
Fulam 1 2 Mančester Siti
Norič 2 5 Liverpul
Reding 2 2 Njukasl
Stouk 2 0 Svonsi
Sanderlend 1 0 Vigan
Mančester Junajted Totenhem
Aston Vila VBA
KPR Vest Hem

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter