0
Ostali sportovi

Vaterpolo savez Crne Gore uputiće žalbu LEN-u zbog, kako navode, „otimanja igrača“ od strane Srbije

Crnogorci optužuju Srbe

Objavljeno: 28.09.12 u 16:51

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore uputiće žalbu do 26. novembra i tražiće zaštitu od Evropske vaterpolo i plivačke federeacije zbog „otimanja“ talentovanih vaterpolista iz ove zemlje.

“Mi ćemo za deset dana, na Upravnom odboru, definisati stavove i proslediti ih u sedište LEN-a, kako bi na Kongresu pokušali da izglasamo te promene. Tražićemo da igrači koji nastupe za mlađe selekcije jedne države ne mogu igrati za drugu, ili da pauza ne bude dve, već četiri godine”, rekao je podpredsednik crnogorske asocijacije Aleksandar Tičić agenciji Mina, a prenose „Vijesti“.

On je istakao da su čelnici LEN-a upoznati sa problemima VPSCG, podsećajući da su predstavnici crnogorske asocijacije razgovarali sa predsednikom i generalnim sekretarom.

“Čelnici LEN-a su nam dozvolili da do 26. novembra dostavimo primedbe kako bi mogle da prođu organe asocijacije i budu kandidovane na Kongresu”, rekao je Tičić.

Potpredsednik VPSCG je dodao da će u dopisu navesti primere kako je taj problem regulisan u drugim sportovima, ali i igrače koji su oteti crnogorskom Savezu.

“Navešćemo primere otimanja igrača koja se dešavaju i još nekim državama. Igrače, osim Srbije, otima i Makedonija, koja bez svoje škole stvara A tim nudeći novac igračima. Ima tu još nekoliko reprezentacija koje na tuđ rad stvaraju reprezentacije. Promene pravilnika LEN-a su interes svih zemalja koje stvaraju i moraju biti obeštećene i zaštićene”, kazao je Tičić.

On je istakao da VPSCG nema šta da razgovara sa kolegama iz VSS, podsećajući da je bilo pokušaja ali da nikada nije došlo do dogovora.

“Nemamo šta da razgovaramo sa VSS, pokušavali smo nekoliko puta ranije da se dogovorimo, pre svega Jadran kome su na taj način oteli dva igrača. Nisu platili obeštećenje za Andriju Prlainovića i Dušana Mandića”, otkrio je Tičić.

Drugi čovek VPSCG, prenose „Vijesti“,  dodaje da tamošnji Savez planira da u narednom periodu sa roditeljima vaterpolista koji napune 16 godina potpiše ugovore kako bi se oni obavezali za igranje u reprezentaciji, a klubovi zaštitili.

“Klubovi ulažu u tu decu koja su pre, kada napune 18 godina, odlazila”, rekao je Tičić, koji se na kraju osvrnuo na odluku Gavrila Subotića da reprezentativnu karijeru nastavi u Srbiji.

“Imamo talentovanih igrača u rangu Subotića, ne žalimo za njim. Ukoliko drugu državu oseća za svoju – neka igra za nju”, rekao je Tičić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter