0
Auto Moto

Niko Rozberg zadovoljan

Objavljeno: 25.09.12 u 12:54

Nedeljna trka koja je vožena pod reflektorima donela je Niku Rozbergu iz Mercedesa peto mesto, što je posle drugog mesta na još jednoj uličnoj stazi u Monaku, prvi put da je završio trku među prvih pet vozača. Dobio je Rajkonena sa sekundom razlike. „Sve je bilo dobro odrađeno, i ponovo imam dobar osećaj posle dugo vremena.

 

Završio sam na petom mestu a startovao sam sa desete pozicije, što i nije loš rezultat, a prikupio sam i pristojnu količinu bodova kako za sebe tako i za tim. Uspeo sam i da se plasiram sipred dva Lotusa, što nisam verovao da je moguće na početku trke. Sačuvali smo sveže gume u kvalifikacijama i to se pokazalo kao dobra strategija, jer sam bio dobar na startu i u prvom delu, sve zahvaljujući timu i pravovremenom pozivu na  pit stop. Sada, jedva čekam da počne trka u Japanu gde bi trebalo dalje da razvijamo poboljšanja koja smo stavili na bolid“

 

U Singapuru je Mercedes prvi put koristio novi izduvni sistem koji je testiran samo nedelju dana ranije na stazi Manji Kur u Francuskoj od strane test vozača Sema Birda i Brendona Hartlija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter