0
Američki fudbal

Neverovatan vikend u NFL-u obeležili preokreti u poslednjim momentima, sporne sudijske odluke, ali i otkinuti deo uveta Meta Šauba

Otpadale uši!

Objavljeno: 24.09.12 u 19:25

Kakav vikend! Odakle početi. Godinama smo slušali Amerikance u kampanji NFL-a kako, svako na svoj način, izgovara „I love this game“. Ko tada nije voleo ovu igru, posle ovog neverovatnog vikenda sigurno će je zavoleti.

Baltimor je naneo drugi uzastopni poraz Nju Inglandu i to pred sam kraj meča. Imali su Patriotsi prednost od 30-28, ali je Džastin Taker šutem za tri poena sa 27 jardi doneo trijumf Rejvensima. Isfrustrirani trener gostiju Bil Beličik je poludeo u tim momentima tražeći od sudija da pregledaju snimak misleći da lopta nije prošla kroz gol., ali se arbitri nisu obazirali na negovdoanja Patriotsa.

Viđen je i neverovatan meč u Tenesiju gde su domaći Tajtnsi dočekali Lajonse iz Detroita i priredili svojim navijačima pravi spektakl. Do poslednje četvrtine bilo je 20-16 za Tenesi, a onda sledi prava ludnica. U poslednjem periodu igre postignuto je čak 46 poena! A u poslednjih 90 sekundi viđena su čak tri tačdauna koja su utakmicu odvela u produžetke. Tenesi dolazi do novog vođstva posle šuta Roba Bajronsa sa 26 jardi, a Detroit je imao priliku da ponovo izjednači jer su bili na liniji od 7 jardi od protivničke end zone. Međutim umesto da pokušaju da šutem iz blizine i produže utakmicu još malo oni su se opredelili da se iz poslednjeg pokušaja ušunjaju i postignu tačdaun. Nije im uspelo i slavlje u Tenesiju je moglo da počne.

https://youtu.be/owA894Z74W8

Najbizarniji događaj se desio na utakmici između Denvera i Hjustona. Naime, gostujući kvoterbek Met Šaub je doživeo neverovatnu povredu kada je na njega startovao odbrambeni igrač Bronkosa. Šaub je ostao bez dela uveta nakon jezivog starta. Inače, Denver predvođen Pejtonom Meningom nije uspeo da savlada ekipu Meta Šauba koji je i pored jezive povrede zabeležio 4 tačdaun pasa. Teksansi sada imaju skor od 3-0, kao i Atlanta koja je u gostima savldala San Dijego sa 27-3 i Arizona koja je na svom terenu pregazila Filadelfiju sa 27-6.

Ouklend je napravio iznenađenje i savladao Stilerse sa 34-31, a Minesota je nanela prvi poraz San Francisku sa 24-13. Džetsi su u produžetku savladali Majami u gostima sa 23-20, kao i Kanzas Siti koji je zabeležio prvu pobedu i to nad Sejntsima koji su i dalje bez pobede. Poslednja utakmica 3. kola igra se u noći između ponedeljka i utorka, a sastaju se Sijetl Sihoksi i Grin Bej Pekersi.

NFL, rezultati 3. vikenda

četvrtak
Karolina – NY Džajants 7-36

nedelja
Dalas – Tampa Bej 16-10
Indijanapolis – Džeksonvil 17-22
Klivlend – Bafalo 14-24
Majami – NY Džets 20-23
Nju Orleans – Kanzas – Siti 24-27
Vašington – Sinsinati 31-38
Čikago – Sent Luis 23-6
Minesota- San Francisko 24-13
Tenesi – Detoit 44-41
San Dijego – Atlanta 3-27
Arizona – Filadelfija 27-6
Ouklend – Pitsburg 34-31
Denver – Hjuston 25-31
Baltimor – Nju Ingland 31-30

ponedeljak
Sijetl – Grin Bej

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter