0
Auto Moto

I Šumaher kažnjen

Objavljeno: 24.09.12 u 11:50

Na predstojećoj trci u  Japanu Mihael Šumaher će biti kažnjen sa deset pozicija unazad na startu, obzirom da su ga stjuarti na stazi Marina Bej u Singapuru kaznili zbog uletanja u bolid Toro Roso tima u kome je sedeo Žan Erik Vernje. Sve je izgledalo prilično dramatično, a desilo se odmah posle restarta kada je sejfti kar izašao sa staze i kada su i gume i kočnice bile hladnije nego što je trebalo.

 

Šumaher nije dobro procenio silu kočenja u krivini 14 kada je uleteo u francuza, ostavivši članove svog tima u čudu a Vernjea definitivno bez bodova. Posle trke, sedmostruki šampion je za incident okrivio tehničku stranu bolida… „Vozač (Šumaher) je priznao da je do kolizije došlo njegovom greškom zbog loše procene prianjanja ohlađenih guma posle restarta.

 

Kazna mu se izriče i u obzir se uzima da mu je ovo druga greška u sezoni (posle sličnog incidenta kada je udario u bolid Bruna Sene u Španiji)“ piše u izveštaju FIAe.“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter