0
Auto Moto

Ožije vežbao skokove

VW Polo na testovima

Objavljeno: 23.09.12 u 14:57

VW Polo WRC sa kojim bi Sebastijan Ožije trebalo da nastupi naredne godine u WRC šampionatu, čime bi se i ova velika nemačka fabrika uključila u takmičenje, prolazi finalne testove, ovoga puta u Finskoj gde je tokom dvodnevnih treninga proveravana sosobnost i stabilnost automobila tokom odskoka i doskoka.

Ožije je posle dva dana skakanja sa automobilom u čiji je razvoj uloženo oko 20 miliona Evra izjavio:“Test je prošao super, možemo biti veoma zadovoljni rezultatom“ izjavio je pošto je prešao gotovo 400km na dva različita puta na kojima je testirao Polo.“Ovo još uvek nije finalna verzija, ali već sada mogu da kažem da je auto odličan i da će Polo biti rasni trkač“

Šef trkačkog tima VW Host Kapitolo je dodao:“Staze u Finskoj su poznate kao brze i sa dosta odskoka. To je razlog zašto svaki moderan WRC automobil ne zahteva samo optimalnu trakciju i mnogo snage, već mora da bude i stabilan prilikom skokova pri velikim brzinama. Testirali smo razne komponente i stvari koje smo razvijali u vazdušnim tunelima što se pokazalo kao dobra uvertira za prave testove“

Uprkos uspešnim testovima u Finskoj, Ožije kaže da je pred njima još dosta posla“ Moramo još dosta toga da uradimo pre nego što debitujemo na Reliju Monte Karla, a sledeće nedelje već nastavljamo testove u Portugalu“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter