0
Ostali sportovi

Mađarska sedmostruka svetska šampionka ubuduće će veslati za Srbiju

Svetska šampionka u dresu Srbije

Objavljeno: 22.09.12 u 14:26

Kako „Mađar so“ objavljuje mađarska kajakašica Dalma Benedek, koja je između 2003. i 2011. godine sedam puta bila svetska šampionka, ubuduće će na međunarodnim takmičenjima nastupati kao članica reprezentacije Srbije.

30-godišnja Benedekova je otkrila da su na takvu njenu odluku uticalo to što se u avgustu udala za srpskog državljanina Dušana Ružičića, i to što u Mađarskoj po treći put nije uspela da se plasira na Olimpijske igre. Ona je navela i da je od Kajakaškog saveza Srbije već dobila pismo kojim je prihvaćeno da ubuduće vesla za Srbiju.

“Dalmu, inače, razumem, budući da je tri puta bila svetska šampionka, a na kraju nije stigla ni do Atine, Pekinga, ili Londona, što je za nju sigurno neprijatno, budući da bi svoju budućnost u Mađarskoj mogla da zasnuje samo kao dobitnica olimpijske medalje, dok je ovde dovoljna i titula svetskog ili evropskog šampiona”, rekao je Panda savezni kapiten ženske kajakaške reprezentacije Srbije za „Mađar so“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter