0
Auto Moto

Minut aplauza za Sida Votkinsa

Objavljeno: 20.09.12 u 13:05

Inovator i savetnik, Sid Votkins umro je u svojoj 84. godini prošle srede, ostavivši mnoge koji su ga poznavali da žale za njim. Svoj doprinos bezbednosti, Sid je davao još od 1978. godine kada ga je Berni Ekleston uveo u najbrži cirkus na svetu.

 

Širom sveta, stizale su izjave saučešća porodici preminulog, a jedan od najpoznatijih vozača F1 Rubens Barikelo je izjavio: „Sid Votkins mi je spasio život na Imoli 1994.godine. Mnogo sam mu zahvalan zbog toga i mogu da kažem da je on čovek u čijem društvu je uvek bilo prijatno, vedar i nasmejan… učinio je mnogo za sve nas koji smo vozili i za sve oni koji se i dalje takmiče“.

 

Votkins se zvanično penzionisao 2005. ali je njegovo lice postalo još poznatije zahvaljujući dokumentarnom filmu o Ajrtonu Seni  snimljenom 2010. Bliskom prijatelju, Votkins je pokušao da spasi život 1994. godine na VN San Marina, ali na žalost u tome nije uspeo, a Votkins je obzirom da je dan ranije na istoj stazi život izgubio još jedan vozač, Roland Rasenberger, tvrdio da je to možda i najcrnji vikend F1, ikada…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter