0
Auto Moto

Dukati odradio privatne testove na Mizanu

Objavljeno: 18.09.12 u 11:01

Valentino Rosi, Niki Hejden i test vozač Franko Bataini kažu da su više nego zadovoljni poboljšanjima koje Dukati donosi pred kraj sezone. Amerikanac Hejden, iako sa povredom desne ruke  sa kojom je vozio i dan ranije, probao je prvo motor sa kojim je vozio trku, a potom i novi sa kojim je Rosi osvojio drugo mesto.

 

Novi motor koji ima drugačiju šasiju i viljušku naišao je na odobravanje Hejdena, a i pored povrede, uspeo je da obrne dovoljan broj krugova. Lakši ulazak u krivine i bolje kočenje su samo neke od pozitivnih promena koje donosi nova šasija, ali je rekao da će za Aragon biti potrebno još štelovanja na ramu i eventualno drugačiji prednji amortizer. Bataini je za to vreme koristio Hejdenov stari motor.

 

 

Rosi je izašao na stazu tokom popodneva i obrnuo 53 kruga sa novom šasijom i ogibljenjem koje mu je davalo poboljšanja samo na nekim deonicama staze, dok je na drugim pravilo probleme. Potom je prešao na drugi motorcikl sa novim ramom i drugačijim setovanjem, koji mu je davao više mogućnosti i sa kojim je postizao bolja vremena, a po svoj prilici baš taj motor će koristiti i na sledećoj trci. ..

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter