0
Ostali sportovi

Predrag Peruničić apeluje da se problem između Zvezde i Super lige reši mirno i što pre

Ministarstvo spremno da pomogne

Objavljeno: 17.09.12 u 19:08

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić izjavio je da je Ministarstvo spremno da bude posrednik u rešavanju problema između RK Crvena zvezda i Super lige.

Kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo je spremno je da pruži posredničku ulogu i „svaku vrstu asistencije u cilju prevazilaženja postojeće situacije“.

„U tom smislu apelujem da se problem između Crvene zvezde i Super lige reši mirno i u što kraćem roku, u skladu sa postojećim propisima“, rekao je Peruničić.

On je istakao da Ministarstvo omladine i sporta „prepoznaje nacionalne saveze kao nadležne za određeni sport, što je u ovom slučaju Rukometni savez Srbije“.

Za eventualne probleme u grupi olimpijskih sportova nadležna je Arbitražna komisija Olimpijskog komiteta Srbije, a ukoliko se na tom nivou problemi ne reše onda Inspekcijska služba Ministarstva omladine i sporta.

Spor između rukometne Superlige i Crvene zvezde je nastao kada je zatraženo od rukovodstva crveno belih da potpies izjavu kojom prihvata ranija dugovanja, a predsednik kluba Igor Butulija tvrdi da je Zvezda izmirila sva dugovanja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter