0
Auto Moto

Na narednoj trci u Singapuru Raikonen želi da otvara šampanjac

Kimi cilja podijum

Objavljeno: 16.09.12 u 09:37

Kimi Rajkonen, bivši šampion F1, gleda narednu trku u Singapuru kao veliku šansu da se ponovo popne na podijum. Vozaču Lotusa je to ove godine već polazilo za rukom, a trenutno je i u borbi za titulu, koju vreba sa treće pozicije u šampionatu i 38 bodova zaostatka za vodećim Alonsom.

„Očigledno, podijum mi je opet cilj. Do sada smo ih imali sedam u sezoni i zaradili smo bodova koliko i najbolji momci u poslednjih nekoliko trka. Uspevamo da iscedimo maksimum iz našeg paketa, a nadamo se da ćemo to uspevati i u narednim trkama. Malo sam se udalji bodovno od Alonsa na poslednjoj trci, ali smo i dalje imali pristojan rezultat na Monci, i nije loše uopšte biti treći u šampionatu. Još uvek nije moguće reći kako će se ova sezona završiti, ali smo blizu i druge pozicije. Videćemo šta nam donose naredne trke“ izjavio je Finac.

„Svi će doneti neka poboljšanja na trku u Singapur, a mi moramo da vidimo ko je šta uradio. Mi radimo takođe na poboljšanjima i trudimo se da maskimalno dobro setujemo auto pred trku kako bi dobili ono što želimo. Ako sve bude dobro odrađeno, i mi ćemo biti dobri“

Prethodne trke koje je vozio na stazi u Singapuru pre nego što je napravio izlet u WRC šampionat, donele su mu 2008 i 2009 petnaesto i deseto mesto, što znači da je još uvek bez bodova na stazi Marina Bej.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter