0
Auto Moto

Na reliju Velsa

Leb startuje prvi

Objavljeno: 14.09.12 u 11:12

Sebastijan Leb, koji juri svoju devetu titulu svetskog šampiona  u WRCu, startovaće prvi na reliju Velsa, pošto je uspeo da se izbori sa kišom i teškim uslovima.

„Bila je to dobra vožnja, napravio sam jednu ili dve male greške, ali je sve prošlo dobro“ izjavio je francuz koji je deonicu od 3,91km uspeo da završi za 2m22.260s. Drugi na startu je Piter Solberg koji će u Fordu pokušati da bude brži od Leba, a na deonici je zaostao svega 0.051s. „Neverovatno, kišurina je počela da lije već na samom startu, nisam znao kakav će grip biti tako da sam malo ranije kočio na nekim krivinama, ali razlika je stvarno bila smešna, i nadam se pobedi.“ Rekao je Solberg.

Treći na startu je Miko Hirvonen u drugom Citroenu, dok je četvrti Tieri Nojvil iz Citroen Junior tima sa svega 0,878s razlike u odnosu na najbržeg. Prošlogodišnji pobednik relija, Jari Mati Latvala je bio peti najbrži u fabričkom Fordu ispred Madsa Ostberga koji vozi privatnu Fiestu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter