0
Auto Moto

Jari Mati Latvala

Objavljeno: 13.09.12 u 12:36

Vozač Forda, Jari Mati Latvala misli da će izbor startnih pozicija na predstojećem reliju Velike Britanije više biti lutrija nego na prethodnim relijima u sezoni. Obzirom na česte vremenske promene na ovom reliju, gotovo je nemoguće izabrati pravi trenutak za start. „Ako želite neku bezbedniju i sigurniju varijantu, najbolje je startovati u sredini.“ Rekao je Latvala. „Ovde je više kockanje nego na drugim relijima. Da sam ja Sebastijan Leb, radije bih startovao sa pete pozicije, ali za mene, postoji više opcija i ja želim da preuzmem rizik i da startujem prvi, tako da se nadam da ćete me tu i naći“.

 

Latvala koji je prošle godine pobedio na ovom reliju, dodao je da je izuzetno teško napraviti dobar izbor guma zbog  ekstremnih vremenskih promena ali po prvi put timovima je na raspolaganju dovoljno tvrdih i mekih setova pneumatika kako bi pregurali reli ali problem je i vožnja relija u petak…“Ako ima suvih sekcija na reliju tokom petka, onda nam meki setovi guma neće trajati za ceo reli. Moraćemo da miksujemo tvrde i meke setove u petak sem ako ne pada kiša sve vreme. Ali, hoće li padati kiša kao sada? Mislim da ovaj reli može da se dobije ili izgubi samo zahvaljujući lošem izboru guma…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter