0
Ostali sportovi

Rukometnog saveza Srbije

Velja i Boža i dalje na čelu

Objavljeno: 12.09.12 u 17:34

Izborna skupština Rukometnog saveza Srbije nije donela ništa novo i spektakularno, budući da su Velimir Marjanović i Božidar Đurković ponovo izabrani na dve ključne funkcije, koje treba da obavljaju u naredne četiri godine. Velja na mestu predsednika, a Boža generalnog sekretara.

Međutim, iznenađenje je to što je Božidar Đurkvić najavio skoro povlačenje s te funckije.

– Malo sam se umorio, jer će sledeće godine biti 14 godina od kada sam na funkciji sekretara. Iz ličnih razloga ću se povući posle EP za žene i SP za muškarce. Savez je dostigao visok nivo, ali mora se i dalje raditi da bi bili još bolji.

Imali smo sve ove godine podršku Ministarstva sporta i omladine, Sportskog saveza Srbije i Olimpijskog komiteta, na čemu im se zahvaljujem – rekao ej Đurković, dok je Marjanović govorio o ciljevima za nastupajući period:

– Postoje stvari koje treba da uradimo, a to su dobijanje kuće rukometa, zatim objekta u Beogradu koji će biti centar za odigravanje evropskih utakmica. Jedna od stvari je i izrada strategije razvoja rukometa.

Kada je reč o ciljevima u narednom periodu, oni su vezani za plasman obe selekcije na Olimpijske igre u Riju, da se 75% mladih kategorija plasira na prvenstva koja ih očekuju, da se nastavi reforma sistema takmičenja i osavremeni rad kancelarije.

Novi Upravni odbor RSS čini 18 članova, a to su: Borislav Perović, Siniša Lazić, Ivan Stanković, Milan Đukić, Vitomir Vučković, Zoran Stanojević, Aleksandar Blagojević, Dragica Đurić, Vladimir Novaković, Jovica Pavlović, Goran Topalović, Drago Meničanin, Zoran Pasić, Stavro Rasković, Ljubiša Sudimac, Nenad Jankov, Miodrag Solević i Saša Pavlov.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter