0
Ostali sportovi

Juniori došli do srebra na EP

Srebro za mlade vaterpoliste

Objavljeno: 10.09.12 u 18:28

Porazom u finalu  Evropskog prvenstva u Francuskoj juniorska reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju. Ovoga puta bolji su bili Italijani koji su savladali naše nade sa 7:6 (1:2, 2:1,2:1, 2:2). Strelci za naš tim bili su: Mandić 2, Milićević, Stojanović, Rašović i Matković po 1 pogodak.
Početak susreta je pripao izabranicima selektora Dejan Savića, ali su se Italijani brzo pribrali, stigli do izjadnačenja sa kojim se otišlo na poluvreme. U trećoj četvrtini Italijani su stekli prednost od 5:4. Dugo naši vaterpolisti nisu uspevali da nađu put do protivničke mreže koji u poslednjem delu igre dolazi i do vođstva od 7:4 na 3 i po minuta do kraja. Naši momci su dali sve od sebe, postigli dva gola, ali nisu imali više vremena da stignu bar do izjednačenja koje bi ih odvelo u produžetke. Vaterpolisti Italije osvajaju zlato, ali našim delfinima treba skinuti kapu, jer im pre ovog Evropskog prvenstva niko nije davao šanse za medalju u konkurenciji Italije, Mađarske, Hrvatske i Španije. Pokazali su svima da Srbija ima na koga da se osloni u budućnosti.
Srebrnu medalju saEvropskog prvenstva za juniore doneli su: Miljan Vitorović, Viktor Rašović, Đorđe Tanasković, Dušan Mandić, Nikola Eškert, Dimitrije Obradović, Nemanja Matković, Draško Gogov, Mihajlo Milićević, Dušan Vasić, Sava Ranđelović, Nenad Stojčić i Ognjen Stojanović. Stručni štab činili su  selektor Dejan Savić, treneri Žarko Petrović i Stefan Ćirić, lekar Ivan Marjanović, fizioterapeut Đurđa Antunović i tim menadžer Goran Čanković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter