0
Ostali sportovi

U Madridu završeno 67. izdanje čuvene Iberijske trke

Kontador vladar Vuelte

Objavljeno: 10.09.12 u 16:25

Fenomenalni Alberto Kontador pobednik je ovogodišnjeg izdanja čuvene Vuelte. Španac se vratio na tron Trke oko Španije posle 4 godine. Nakon šestomesečne suspenzije zbog dopingovanja na Turu 2010. godine Kontador je pokazao da je i dalje u vrhunskoj formi. On je u generalnom plasmanu osvojio prvo mesto sa 84:59,49 ispred zemljaka Valverdea sa prednošću od 1 minuta i 16 sekundi i Rodrigesa sa1 minutom i 37 sekundi. Poslednju etapu Vuelte je osvojio Nemac Johan Degenkolb iz tima Argos.
„Za mene je ovo najlepša i najemotivnija pobeda u životu! Toliko se neverovatnih stvari dogodilo u minule tri nedelje i presrećan sam što se sav moj trud za trijumfom isplatio. Titula je došla zbog toga što se nisam predavao i što sam odbio da se povinujem očekivanjima.“ – izjavio je između ostalog Alberto Kontador.
Konačno, Trka oko Španije je donela velika uzbuđenja i borbu za svaki poen, za svaki sekund. Pogotovo se vodila velika borba između drugoplasiranog Valverdea i trećeplasiranog Rodrigesa koja je trajala do samog kraja.
Ove godine nejbolji sprinter je Alehandro Valverde sa 199 boda, šest bodova više od Rodrigesa. Kralj brda je Sajmon Klark iz AUstralije sa 63 boda. U kombinovanom plasmanu Valverde je zauzeo prvo mesto ispred Rodrigesa i Kontadora. Prvo mesto kod timova je zauzela ekipa Movistar ispred Euskaltela i La Mondijala.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter