0
Ostali sportovi

Za zlato sa Italijanima

Preokretom u finale

Aleksandar Milosavljević Miloš Milošević
Objavljeno: 09.09.12 u 10:06

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva posle sjajne završnice u duelu sa Hrvatskom. Naši momci su savladali „kockaste“ rezultatom 8:6 (2:2, 1:1, 1:3, 4:0) i u borbi za zlatnu medalju sastaće se sa Italijanima koji su u drugom polufinalu pobedili Španiju posle produžetaka sa 11:9.
U prve dve četvrtine vodila se ravnopravna borba pa je na poluvremenu rezultat bio izjednačen 3:3. Hrvati su bolje ušli u treću četvrtinu. Napravili su prednost od dva gola i činilo se tada da vaterpolisti Srbije neće uspeti da naprave podvig. Međutim, izabranici Dejana Savića su maestralno odigrali poslednji period susreta koji su dobili sa 4:0 i fantastičnim preokretom stigli do finala Evropskog prvenstva.
“Probudili smo se na vreme i pobedili. Italija je odlična ekipa ali mi nemamo šta da izgubimo. Ne zadovoljavamo se srebrom i ako budemo na nivou poslednje četvrtine možda se još jednom radujemo” – izjavio je selector Dejan Savić.
Plasmanom u finale naša ekipa je napravila ogroman uspeh. Pokušaće da se popnu još jedan stepenik više i dođu do najsjajnijeg odličja.

NAPRED MOMCI!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter