0
Reprezentacija

Danas su startovale kvalifikacije za SP u Brazilu

Počelo je

Podrazumevani veb mesta Aleksandra Stefanovski
Objavljeno: 07.09.12 u 23:47

U grupi A, koja nas najiše zanima, direktni rivali za plasman na SP su ostvarili pobede.

Hrvatska je muku mučila protiv žilavih Makedonaca sve do 69. minuta i gola rezerviste Nikice Jelavića glavom sa peterca posle dobre akcije Hrvata.

Belgija je lako savladala Vels u gostima 0:2, koji je od 26. minuta igrao sa igračem manje zbog isključenja Kolinsa. Golove za Belgiju su postigli defanzivci Kompani i Vertongen.

U grupi B najzanimljivije je bilo u Sofiji gde je Bugarska odigrala 2:2 sa favorizovanom Italijom. Bugari su poveli golom Manoleva u 30. minutu, da bi Osvaldo preokrenuo rezultat sa dva gola za 4 minuta (36. i 40. minut). Nerešeno Bugarima svojim drugim golom na meču donosi Manolev, do kraja utakmice je bilo dosta uzbuđenja ali je ostalo nerešeno.

U drugoj utakmici u toj grupi Malta je na domaćem terenu poražena od Jermenije sa 0:1. Jedini gol postigao je Sarkisov u 70. minutu.

U grupi C Kazahstan je do samog kraja vodio sa 1:0, kada je u 89. minutu iz penala Robi Kin izjednačio a minut kasnije je Dojl doneo veliku radost Irskoj i pobedu u već praktično izgubljenom meču.

U istoj grupi Nemačka je lako savladala Farane sa 3:0, golove su dali Gece(28. minut) i Ozil(54. i 71. minut)

U grupi D naš dželat iz kvalifikacija za EP Estonija je kući poražena od Rumunije 2:0 golovima Torjea i Marice. Madjarska je u gostima deklasirala nejaku Andoru 0:5. A Holanđani su kao domaćini slavili protiv neugodnih Turaka sa 2:0. Holandija je povela u 17. min golom Van Persija posle kornera i tragične reakcije Turske odbrane, a na 2:0 je iz povisio Narsing u nadoknadi vremena lepim lobom posle kontranapada. Treba reći da su Turci imali mnogo šansi, pa i situacija 1 na 1 ali lopta jednostavno nije htela u gol.

U grupi E još ranije popodne je Rusija sa 2:0 rutinski savladala Severnu Irsku, golove su dali Fajzulin i Širokov. Azerbejdžan je remizirao 1:1 sa Izraelom.

Utakmica Luksemburg – Portugal je počela jako čudnim tokom, naime Luksemburg je od 14. minuta vodio 1:0 golom Da Mote. Portugal se koliko toliko trgao i slavio na kraju 1:2 golovima Ronalda (28. minut) i Poštige(54. minut), ali ovaj rezultat će ih definitivno naterati da se malo zamisle.

U grupi F Bosna je demolirala Lihtenštajn u gostima 1:8. A po het trik su postigli Džeko i Ibišević plus dva gola Misimovića. U istoj grupi Litvanija i Slovačka su odigrali 1:1 a Grčka je u gostima slavila protiv Letonije 1:2. Grci su opet pokazali da počinju da igraju kako treba tek kad im rezultat ne ide na ruku. Letonija je povela u 42. minutu golom Kaune iz penala, da bi Grci u drugom poluvremenu izjednačili preko Stiropulosa i pobedili golom legendarnog Gekasa u 69. minutu.

U grupi H rezultatsku posle rezultatske klackalice meč između Crne Gore i Poljske je završen 2:2, poveli su Poljaci golom Blažikovskog iz penala. Preokret donose Drinčić i Vučinić a konačan rezultat postavlja Meržejevski. Treba napomenuti i da su oba tima utakmicu završila sa po 10 igrača, kod Crne Gore drugi žuti je dobio Pavićević u 69. minutu a igrač Bordoa Obrenjak, direktan crveni 5 minuta kasnije.

Moldavija je kući lako izgubila od Engleske sa 0:5. Za Engleze golove su dali Lampard dva, Defo, Milner i Bejns

I u poslednjoj grupi I obe utakmice su završene minimalnim rezultatom, Gruzija-Belorusija 1:0 i Finska-Francuska 0:1 golom Diabia.

Sutra se igraju preostale utakmice.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter