0
Američki fudbal

Kaubojsi savladali Džajntse na otvaranju nove NFL sezone

Šampion pao na premijeri

Aleksandar Milosavljević Nebojsa Za Prijatelje Crni
Objavljeno: 06.09.12 u 16:04

Počela je nova sezona jednog od najuzbudljivijih sportova i to na kakav način. Kaubojsi su nadigrali aktuelne šampione sa 24:17 (0:0, 7:3, 10:7, 7:7) i jasno stavili svima do znanja da sa njima nema šale. Odbrane obe ekipe su odlično funkcionisale u prvom poluvremenu, pa onda i ne čudi rezultat od 7:3 sa kojim su otišli na odmor. Poveli su Džajntsi 3:0 šutem sa 22 jarda, ali je Romo pred kraj drugog dela igre bacio pas za tačdaun prema Kevinu Ogletriju i tako doneo prednost svom timu. U nastavku susreta već u prvom napadu tačdaun za goste. Akteri su ponovo bili Romo i Ogletri i to je već bilo 14:3. Pokušavali su Njujorčani da dođu do svoje igre, uspeli da samnje na 14:10, ali su izabranici Džejsona Gereta prvo šutem sa 33 jarda, a potom još jednim pasom Tonija Roma ovoga puta prema Ostinu, povećali vođstvo na nedostižnih 24:10 na 6 minuta do kraja susreta. Sve što je šampion uspeo je da ublaži poraz prvim bačenim tačdaunom Ilaja Meninga u novoj sezoni.
Aktuelni šampion je startovao porazom što pokazuje da nas čeka veoma interesantna sezona. Dalas je zabeležio važnu pobedu u gostima i to protiv ekipe iz svoje divizije što će im mnogo značiti u kasnijoj borbi za plej of mesto.

Raspored utakmica 1. vikenda
Dalas– NY Džajnts 24:17
Miami – Hjuston
Nju Ingland – Tenesi
St Luis – Detroit
Vašington – Nju Orleans
Filadelfija – Klivlend
Atlanta – Kanzas Siti
Bafalo – NY Džets
Džeksonvil – Minesota
Indijanapolis – Čikago
Sijetl – Arizona
Karolina – Tampa Bej
San Francisko – Grin Bej
Pitsburg – Denver
Sinsinati – Baltimor
San Dijego – Okland

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter